В руската Белгородска област за поредна нощ е обявена въздушна тревога,

...
В руската Белгородска област за поредна нощ е обявена въздушна тревога,
Коментари Харесай

Въздушна тревога в Белгородска област, дронове край Ленинград и Москва

В руската Белгородска област за поредна нощ е оповестена въздушна паника, а губернаторът Вячеслав Гладков заяви за заплаха от ракети в самия регионален център. Местни канали в обществените мрежи пишат за взривове в приграничния град Шебекино. Официалните съветски управляващи към момента не са удостоверили информацията и случилото се в региона. Украинските управляващи също не са излезли с коментар.
Прочетете още
Гладков във второ известие твърди, че Украйна е пуснала по областта 10 ракети, като всички те са били свалени.

Преди това обаче съветското Министерство на защитата заяви, че два дрона са били прехванати тази нощ и то към този момент в други области на Руската федерация - по един в Московска област и в Ленинградска област. И двата дрона са били от вида аероплан, първият е бил погубен, а втория " прехванат ", съгласно известието на военните.

Ленинградска област се намира по-далеч от границата с Украйна и надлежно от фронтовата линия. Областта обгръща покрайнините на Санкт Петербург, административно без самия град, който е с федерален статут. Това не е първият път, когато дрон доближава до Ленинградска област, само че това се случва извънредно рядко.

Дронът в Московска област е летял в посока столицата, съгласно известието на кметът Сергей Собянин.

По-рано съветското министерство на отбраната съобщи за прехващането на две украински ракети и три дрона и над Брянска област.

Белгородска област и Брянска област са гранични на Украйна и те постоянно са под обстрел. Специално от месец Белгород съвсем всекидневно оповестява за произшествия, които съветските военни дефинират като  " терористични офанзиви ". От регионалния център Белгород бяха евакуирани и стотици поданици, откакто на 30 декември се случи най-големия до този момент обстрел по Белгород, когато починаха 25 души и повече от 100 пострадаха.

Заради офанзиви с дронове в Белгородска област затвориха за най-малко месец учебните заведения и учениците ще се образоват отдалечено. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР